Claudia Beekman

 

 Het leven vormt je.
Maar het kan zijn dat de vorm die je nu hebt aangenomen,
niet meer bij je past.

Ruim 20 jaar ben ik inmiddels werkzaam in het onderwijs; primair, voorgezet en speciaal onderwijs. Binnen het onderwijs heb ik vele functies bekleed. Het beroep koos ik uit passie en tijdens mijn jaren voor de klas, groeide mijn passie om meer te kunnen betekenen. Niet alleen leerlingen verder brengen in hun ontwikkeling, maar ook leerkrachten, interne begeleiders en directies. Een leven lang leren en ontwikkelen betekende voor mij de volgende stap in mijn ontwikkeling en ik ging werken bij een jonge landelijk opererende adviesdienst. Daar kreeg ik de gelegenheid om me te ontwikkelen tot adviseur, trainer, Academie-trainer, coach en trajectbegeleider. De waardevolle kijkjes in andere keukens hebben me veel geleerd en me geïnspireerd. Dat wat op de ene plaats onmogelijk lijkt, is elders al helemaal in kannen en kruiken. Sinds mijn overstap heb ik zo’n 150 scholen en instellingen mogen begeleiden bij allerlei vraagstukken, variërend van het moeten voldoen aan het Inspectiekader tot de diepgaande wens te innoveren.

Oog en oor hebben voor ‘de hele mens’ is de basis van mijn coaching. Elkaar echt zien, horen, afstemmen, verbinden, erkennen en zo in dialoog komen. De oorsprong van de woorden ‘dialoog’ ligt in de Griekse woorden ‘dia’ wat ‘door’ betekent en ‘logos’, wat ‘woord’ of ‘vorm’ betekent. De logos gaf vorm aan wat anders zonder vorm zou zijn voor de Grieken, om duidelijk te omschrijven wat tot dan ongedefinieerd was. Woorden zijn ‘pakketjes’ die de zingeving binnen in een mens bevatten en overbrengen. Een dialoog is dan twee mensen die woorden uitwisselen, formules of containers voor zingeving en energie in henzelf. Dialoog gaat over een gedeelde zoektocht, een manier van denken en reflecteren. De focus ligt op het begrijpen van de ander en niet alleen maar op zijn of haar begrip van ons. Dialoog is een uitwisseling waarin mensen samen denken en iets nieuws ontdekken. Het is de zoektocht naar een hogere waarheid. De diepte van de dialoog brengt de gesprekspartners naar een ander niveau, waardoor we tot een dieper begrip van elkaar komen.

HSS een leven vol beweging

“Gaat niet, bestaat niet”, was jarenlang de bril waarmee ik naar de wereld keek en in die wereld acteerde. Deze grondhouding bracht me als prikkelzoekende HSP-er steeds uit mijn comfortzone op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en inzichten en de daarbij passende studies. Ondertussen heb ik mogen leren dat het leven draait om balans. Tijdens mijn zoektocht naar het vinden van die balans, bleek ik niet de enige die hiernaar op zoek was. Dagelijks kom ik dit vraagstuk op allerlei lagen tegen en het zorgt bij velen voor ongemak in het dagelijks functioneren. Het combineren van mijn passie voor communicatie en menselijke drijfveren, samen met het willen ondersteunen bij de zoektocht naar balans heeft in 2016 geleid tot het starten van mijn eigen bedrijf: Claudia Beekman Advies.  Sinds oktober 2018 werk ik voor HSP at Work.

Mijn kennis van NLP, communicatie, Leren Leren (leerstijlen), Transactionele Analyse en Familieopstellingen maken dat ik snel to the point kom, tot dat waar het werkelijk om gaat. De vraag achter de vraag. Ik hou van zaken aanpakken bij de basis en niet van brandjes blussen.  Om dat voor elkaar te krijgen, maak ik gebruik van allerlei technieken en informatie. Mijn nieuwsgierigheid bracht me al naar vele landen in de wereld. De kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan neem ik ook mee naar onze sessies.

Het leven is dynamisch, constant in beweging. Hoe fijn is het als je kunt surfen op de golven van het leven. De kunst van het surfen gaat zoveel gemakkelijker als iemand je kan spiegelen, je patronen bloot kan leggen, je feedback kan geven en de kern kan raken, afhankelijk van wat jij nodig hebt. Dat zijn mijn kwaliteiten. Geen standaard-aanpak, maar op maat voor jou. Verder heb ik een neus voor het herkennen van potentie en kan ik je inspireren en motiveren om daar iets mee te doen.    Kortom: ik zorg voor beweging…

 

HSS onder- & overprikkeling

Mijn leven lang heb ik ervaren dat ik me ‘anders’ voel dan anderen. Ik wist dingen die ik niet kon weten (omdat ze niet gezegd waren), voelde zaken aan waar ik te jong voor was en kon gemakkelijk afstemmen. Alles beleefde ik intens: intens blij, intens verdrietig, intens boos. Van torenhoog geluk tot erg diepe dalen. Allemaal extremer dan de kinderen (en volwassenen) om mij heen. Al jong heb ik geleerd me aan te passen. Aanpassen aan ‘hoe het hoort’, totaal niet passend bij hoe ik me voelde. Ik probeerde het vooral allemaal ‘goed’ te doen en ergens bij te horen. Totaal overprikkeld was ik heel vaak ziek. Onverklaarbare buikpijnen, bronchitis, eczeem en migraine.

In de puberteit zette ik me daartegen af en kwam mijn authenticiteit weer boven. Dingen zelf doen, op mijn manier, mijn eigen manier. Zelf doen, zelf proberen, vallen, struikelen, weer opstaan en opnieuw proberen. Toen ik 17 jaar was, besloot ik samen te gaan wonen. Laten we zeggen dat ik daar veel van geleerd heb. Mijn gevoeligheid werd sterker, maar ik kwam terecht in een spel van zaken sterk aanvoelen en iemand om je heen hebben die zaken recht praat die krom zijn. Het vertrouwen op mezelf, op mijn gevoel, bleek een belangrijke les, die ik later goed heb leren gebruiken.

Mijn hele leven lang heb ik honger naar kennis en vraag ik me van alles af.  Al jaren lees ik in  5 a 6 boeken tegelijk, fragmentarisch. Ik pik eruit wat ik wil weten of nodig heb. Mijn leerstijl was: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Ik sprong overal in en loste gaandeweg zaken op waar ik tegenaan liep. En dat ging goed, al was ik in de weekend en vakanties vaak doodmoe of ziek. In mijn keuzes liet ik anderen vaak voorgaan, zelf kwam ik zelden aan de beurt. De grens tussen mij en de ander vervaagde soms, omdat ik de ander zo goed aanvoelde. Deze manier van geven was ongezond.

Meerdere dingen tegelijk doen, past bij mij. Het zorgt dat ik in de flow kom en in een hogere versnelling werk ik fijner, dan gaan zaken gemakkelijker. In mijn baan bij de adviesdienst kon ik nog meer opschakelen en the sky leek the limit. Totdat ik niet meer terug kon schakelen, niet meer kon ontspannen en altijd aan het werk was. Totaal overprikkeld en uitgeput omdat ik mezelf en mijn grenzen niet respecteerde, belandde ik in een burn-out. Van deze harde leerschool heb ik veel geleerd.

Van Saskia heb ik mogen leren over onderprikkeling en overprikkeling. Toen vielen heel veel kwartjes. Ondertussen ken ik mijn patronen en laveer ik tussen over- en onderprikkeling. Goed naar mezelf luisteren maakt dat ik niet meer te ver doorschiet en volop in het leven kan staan en kan genieten.

Zoals je hierboven kunt lezen heb ik als ervaringsdeskundige onderweg de nodige bagage opgedaan. Mijn missie is om anderen te helpen in dit proces. Om je bij te staan op je pad en je te helpen met het zoeken naar antwoorden op je vragen. Om je nieuwe vaardigheden mee te geven of om gewoon een goed luisterend oor en klankbord te zijn.

Nieuwsgierig stapte ik het coachingstraject in op zoek naar verschillende antwoorden passend bij mij. Wat een cadeautje kreeg ik! Door de scherpe vraagstellingen van Claudia vanuit meerdere perspectieven en met het juiste gevoel daarbij, kreeg ik steeds meer inzicht in mezelf. Dit resulteerde in een sterkere IK, zowel naar mezelf als naar mijn omgeving, wat direct positief van invloed was op mijn carrière loopbaan. Dankjewel voor deze verrijking.

Margot

 

Claudia staat met beide benen op de grond, je weet wat je aan haar hebt en ze is nuchter en eerlijk. Tegelijkertijd straalt ze erom veel warmte uit en geeft ze je het gevoel samen op weg te gaan. Ze gaat uit van je eigen kracht en probeert vanuit daar te sturen naar het verleggen van grenzen en het aangaan van nieuwe uitdagingen. Ze heeft een talent om mensen te ‘ lezen’, iets wat niet elke coach kan. Hierdoor leert ze je om meer inzicht te krijgen in jezelf, de ander of de situatie. Wat mij betreft raakt ze de juiste snaar, ik vind Claudia een fijne, kundige coach. 

Marina

Opleidingen

  • IEMT, Anahata personal coaching, Hanneke van der Voort

  • Systemisch coach (Opstellingen, Familie-opstellingen)

  • Interne opleidingen binnen OinO: train de trainer, Academie-trainer, opleider nieuwe trainers intern, sparringpartner directies e.d.

  • Certified Professional Coach van het Centrum voor excellent leiderschap te Aarle-Rixtel

  • Master Sen: Gedragsspecialist te Nijmegen

  • NLP Master-Practitionar, ITAN te Groningen

  • HGW (Handeling Gericht Werken), KPC,

  • NLP-Practitionar, ITAN te Groningen,

  • Leerkracht Speciaal Onderwijs met als specialisatie Interne Begeleiding (IB)

  • Leerkracht Speciaal Onderwijs met als specialisatie Remedial Teaching (RT)

  • Magistrum TOP-traject te Veghel

  • PABO te Breda

  • Meao (+ extra vak) Toerisme, Triborg College te Tilburg