BLOGS
& VIDEO’S
Hier vind je volop inspiratie voor HSP en hoogsensitieve HSS
Saskia Klaaysen blogt regelmatig over hoogsensitivititeit, hoogsensitieve HSS, stress en persoonlijke ontwikkeling.
Ook maakt ze bijna iedere week een nieuwe video op Youtube-donderdag. Hier maakt ze diverse HSP en HSS topics op korte en krachtige wijze visueel inzichtelijk.

Have the courage to follow your heart and intuition, they somehow already know what you truly want to become
Steve Jobs
BLOGS & VIDEO’S
Alles over hoogsensitiviteit
Waarom is stoppen met het werk, je relatie of vriendschappen zo moeilijk?
Waarom is stoppen met je baan, vriendschap of relatie zo lastig? Stoppen, het klinkt zo simpel maar dat is het niet.
Waarom het boek van Rush naar Rust mij hielp
Review boek Severine van der Voorde “Van Rush naar Rust”
Waarom hielp dit boek mij?
Waarom heb ik miscommunicatie door mijn HSP-brein?
Hoe kan het dat je regelmatig in miscommunicatie beland met niet hoogsensitieve personen? Deze video laat het zien.
Help! Ik heb te veel empathie voor nare mensen.
Hoe los je de valkuil voor het hebben van een te grote empathie voor nare mensen op? Deze video legt het uit
Help, ik brand mijn eigen ideeën af
Hoe zorg je ervoor dat je interne criticus niet al je ideetjes, out-of-the-box oplossingen of plannen direct afbrandt? Hoe kun je jouw potentieel meer de ruimte geven? Deze video legt het uit
Waarom ben ik bang om een vraag te stellen of mijn mening te geven?
Ben je bang om een vraag te stellen of je mening te geven? Het is gedrag dat je kunt vertonen als je last hebt van afwijzingsgevoeligheid.
Onbewust gaat je aandacht naar de mogelijke negatieve reactie van de manager, docent of directeur. Hoe los je dit op?
Hoe maak je keuzes op gevoel?
Ben je ook wel eens zat van al het nadenken, piekeren en keuzes afwegen? Leer meer op je intuïtie en je gevoel te vertrouwen door deze simpele praktische oefening.
Help! Zelfafwijzing
Zelfafwijzing is een fase van rejection sensitivity, ook wel afwijzingsgevoeligheid. Je kan zelfafwijzing op meerdere manieren onbewust doen. Deze video laat een van de vier oorzaken van zelfafwijzing zien. Je zoekt de mismatch met anderen.
Piekeren, waarom doe je NU niets als het spannend is
Waarom doe je niets als het spannend is? Het hoogsensitieve brein denkt diep na. Maar saboteert jou op de momenten dat je een spannende keuze maakt. Je mind leidt je af over het verleden en de toekomst. Hoe werkt dit? De video laat het zien.
Waarom moet je NIET naar je gevoel luisteren?
Ken je dat gevoel? Dat je iets wilt doen, en als je dan in actie komt dat het opeens niet goed voelt en dat je dan iets anders gaat doen. Je drijft volledig op het gevoel: ok of niet ok. Maar helaas is het niet altijd je intuïtie die spreekt. Deze video legt uit wat er aan de hand is.
Kun je stress door onderprikkeling compenseren?
Je kan onderprikkeld raken in je priveleven door te veel rust, routine en sleur. Veel mensen proberen dat te compenseren op het werk met meer uitdaging en taken. Andersom is het ook aantrekkelijk om onderprikkeling door te veel herhaling of te weinig uitdaging op het werk te compenseren in het weekend met veel leuke uitjes. Helpt dat? Deze video geeft daar uitleg over.
Waarom is kiezen verliezen?
Bij veel interesses blijf je jouw drive niet je hele leven behouden bij 1 tool, 1 branche, 1 niche, 1 doelgroep, 1 markt en 1 product en strak vooraf bepaalde structuren en planningen. Je bent een multipotential, een creatieve generalist. Er gaat dan veel potentieel, creativiteit en enthousiasme verloren. Omarm je diversiteit als werknemer en ondernemer.
Waarom moet een Hoogsensitieve High Sensation Seeker luisteren naar de gevoelsintensiteit?
Deze video legt uit hoe het organische proces van intense gevoelservaringen in vier stappen gaat bij een HSP-HSS en welke valkuilen daarmee gepaard gaan.
Waarom onderneemt een generalist anders dan een specialist
Terwijl de meeste ondernemers zich specialiseren, floreren creatieve HSP-HSS met brede interesses in meerdere onderwerpen of zelfs diverse bedrijven.
Als je vasthoudt aan één kwaliteit en één type bedrijf leidt dat tot onderprikkeling en verveling. Bekijk de video.
Doorzetten bij onderprikkeling is geen goed idee
Doorzetten bij onderprikkeling is geen goed idee. Onderstaande video laat zien waarom je bij onderprikkeling niet moet doorzetten. Je uitdaging is om kleur te bekennen om te stoppen en iets anders te gaan doen.
Shout out naar generalistische ondernemers
Een shout out naar de generalistische, multipotential ondernemer: de hoogsensitieve High Sensation Seeker. Jij hebt een diversiteit aan skills, een rijk carrierepad, een grote creativiteit, een sterke verbinding met de markt en je doelgroep en je beheerst een gedegen risico inventarisatie.
De illusie van verandering bij onderprikkeling
Vernieuwing en verandering is niet altijd de oplossing bij de onderprikkeling van hoogsensitieve high sensation seekers. Het kan je zelfs veranderen in een adrenalinejunkie. De veranderende intensiteit van enthousiasme is een betere graadmeter voor wat nodig is.
3 oplossingen voor onderprikkeling
Een van de eigenschappen van Hoogsensitieve High Sensation Seekers is dat ze snel verveeld zijn. Onderprikkeling ontstaat bij het gevoel van Been there , Seen that, Done that. Jezelf activeren is dan heel lastig. In deze video en blog geef ik 3 oplossingen.
Publicaties
Interviews en podcasts met Saskia Klaaysen
Hieronder vind je alle podcasts en interviews in magazines met Saskia Klaaysen
Scroll met < en > om nog meer publicaties te zien.